Sunday, August 2, 2009

aku rindukan saat-saat itu..

Dah genap sebulan aku tinggalkan blog nih.. ramai yang dah komplen kenapa aku tak update. Actually bukannya aku dah hilang skill nak menulis, cuma kebelakangan ini aku agak sibuk yang membuatkan aku tidak ada masa. Walaupun kerja aku ni hari2 almost all time aku akan mengadap PC, tapi I understand it will take some time to update my blog..

Semalam aku ke Konsert Penghargaan SEARCH 'di awan biru' di Bukit Kiara. Umat manusia terlalu ramai sampai takdek tempat nak parking. Mujurlah opis aku berdekatan jadi aku gunalah kemudahan sebagai staf untuk meletak kete aku he he~.. habis tegang urat kaki aku nih berdiri 4 jam pastu panjat Bukit Kiara nak amik kete. Harini pun aku ponteng kelas tekwondo sebab letih belum hilang.. Rock punya pasal..

Anyway, bukanlah konsert yang aku nak ceritakan di sini. Sebenarnya aku nak bercerita mengenai zaman aku kanak-kanak dulu. Aku, epit dan anua memang rapat.. yelah.. kitorang ni bukannya suka main kat luar rumah mak, pergi sekolah, balik sekolah, kitorang akan dok kat umah. Masa dok kat Kem Penrissen dulu, umah kat tingkat 3, so most of the time kitorang spend dalam umah ajela.. menyanyi sama-sama, tengok TV, main tulis2, gaduh.. he he.. masa tu manalah ada PSP atau Internet..

well, tak banyak yang aku masih ingat .. maklumlah dah tua.. tapi yang aku tau masa tu, pergi sekolah naik trak askar. Pernah aku tersalah naik trak, then bila aku tengok dia lalu route lain, aku dah panic, dan nangis,, nasib baik aku ingat jalan balik umah so pakcik trak tu hantar.. isk isk serik...

Epit masa kecik memang garang, tapi one thing about her, she is very protactive.. sampai aku pergi tadika pun ikut aku he he.. dalam trak kalau ada orang kacau, mesti dia akan marah.. he he.. I love U sis..sebab tu sampai skang ni dia protect anak dia habis2 an.. he he..

Anua pulak suka main pretend jadi askar dengan senapang mainan dia.. 'orang BAKAT naik, orang BAKAT naik, orang BAKAT turun.. he he sebab depan umah kami masa tu ada BAKAT. Satu lagi kalau mak dan abah nak pergi menghadiri apa-apa function, mesti mak ngan abah akan pretend kata nak pergi melawat orang sakit. he he..aku pun heran.. kenapa pi melawat orang eksiden tapi mak ngan abah pakai cantik2?? Skang ni barulah aku faham.. taknak kasik kitorang ikut la tuh..

So tinggalla kitorang 3 beradik kat umah dengan kak miah.. masa tu mana ada bibik macam skang nih.. bila pindah Selayang, keluarga kami bertambah lagi.. menjadikan jumlah adik aku ada 6 orang hehe.. macam-macam peel.. tapi semuanya meninggalkan kenangan manis dalam hidup aku..

ish apa yang aku tulis ni.. dah merapu.. hanya taip apa yang terlintas di kepala aku jer..

Sekarang ni, semua adik2 aku dah besar panjang.. semua dah habis belajar.. semua dah bergelar graduan.. yang dah kawin of course la bawa diri masing2.. sesekali bila jumpa, walaupun tak terucap dengan kata2.. dapat jugak melepaskan rindu aku dengan adik2 aku .. maklumlah, kami 7 beradik bukan senang nak berjumpa.. hari raya yang bakal menjelang ni pun, belum tentu lagi kami dapat bersama.. gurau senda, gelak ketawa..

owh.. aku rindukan saat-saat itu..

11 comments:

mywanfai said...

eh aku pun dah lupa taktik melawat org sakit tu...

Insya-Allah nanti puasa pertama dengan puasa kedua aku ada kat selayang... masa tu boleh la buka ramai2...

cik ptd said...

seingat cik pTd cuma sempat duk kat kem terendak je.. tak byk kenangan yg cik pTd ingat, cuma ada 1 kenangan nie.. anua suka tanya nama ketua darjah.. sbb dia akan gandingkan kitorang ngan ketua darjah.. tapi yg paling penting, dulu cik pTd la yg paling rajin gi sekolah.. uhuhu..

mywanfai said...

Cik ptd,
aku cuma ingat nama Wong Su Tong dengan Liang Li Fuk je

Shima said...

ada lagi la... botebal??!!!

mywanfai said...

kah kah kah... aku dah lupa langsung nama botebal tu... kah kah kah...

kawan siapa tu hah???...

Shima said...

eh silap rasanya tu kawan keman atau cik ptd aku tak sure.. keman kot.. ha ha .. mesti ko dah lupa aku tau..

myzira said...

kalau dah nama cina tu konfem lah ketua darjah kembar..@~

Shima said...

dik.. ko ingat tak kita jumpa 2 orang budak kecik kat kedai depan terendak pastu dia kata... wosheme ajila.. wosheme atika.. he he...

Wafa said...

Aku teringat kenangan kita ngan anuar naik basikal chopper warna biru.. sampai kat jalan 30 kena kejar anjing.. hahahaa...kelakar sangat..nyaris2 kena gigit.. fuh..masa tu baru2 pindah selayang..

Educator_2009 said...

kawan org la..botebal tu lain la..rasanye nama asal dia bonipis..pastu mokwa tukar jadik botebal..

cik ptd mmg rajin g sekolah...ada skali tu org ckp kat abah yg ustat kata harini xde sekolah..tapi acun beriya2 kata ada...abah xpecaya kat org sampai org kena libas ngan abah..pastu abah bawak acun je g sekolah..tgk2 x lama lps tu abah balik ngn acun..rupenye mmg betol xde sekolah..tu la..xnk pecaya lagik...cian keman kena libas....

Shima said...

kenapa kakak rasa cerita ni macam ada 2 versi? Cik ptd kata dia yang kena marah sampai abah belanja dia makan aiskrim..isk isk sungguh komplikated.